Hur är det att jobba på Monitor?

Monitor ERP System är en omväxlande arbetsplats som formas av hänsyn för varandra och våra kunder. Det finns många utmaningar och ett högt tempo där alla avdelningar har en viktig roll. Tillsammans har vi ett viktigt uppdrag – att skapa förutsättningar så att våra kunder blir effektivare och mer lönsamma. Vi behöver vara lyhörda och ha förmågan att förstå våra kunders utmaningar.

Välkommen till Hudiksvall

Hudiksvall ligger utmed Hälsinglands kust – 30 mil norr om Stockholm, 13 mil norr om Gävle och 8 mil söder om Sundsvall. På bara två timmar med tåget tar du dig till Arlanda flygplats. 

Föredrar du att ta bilen, tåget eller kanske en promenad till jobbet? Vårt huvudkontor ligger centralt beläget i Hudiksvall med närhet till både tåg- och busstation. Under 2018 kommer vi att flytta till nya större lokaler mitt i centrum med stora parkeringsmöjligheter. Pendlingsmöjligheterna med tåg är goda. Ostkustbanan passerar genom stan och många som jobbar i Hudiksvall pendlar från Sundsvall, Söderhamn, Gävle och Stockholm varje dag.

spring.jpg

spring.jpg
1_DSC_2902.png

Springa i skogen? Ta en promenad? Dra i väg med cykeln? I Hudiksvall finns motionsspår för löpning, cykling och skidåkning runt hörnet. Att röra på sig är något vi uppmuntrar och många av våra anställda är väldigt aktiva. Bland annat anordnas löpträning under lunchtid. Här finns fina möjligheter till att få motion och ha roligt!

Hudiksvall är en trivsam stad, nära havet med en vacker skärgård. Här finns fantastisk natur, ett aktivt föreningsliv och ett stort utbud av fritidsaktiviteter för både barn och vuxna. 

Läs mer på kommunens hemsida:
www.hudiksvall.se
Läs mer om att bo i Hudiksvall:
www.tillhudiksvall.se

1_DSC_2902.png

jonasw.jpg

Jonas Westman, Systemutvecklare

– Monitor är ständigt föränderligt, lyhört för nya idéer och erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar med tydliga mål och det mesta är inte skrivet i sten vilket ger möjlighet till att alla kan vara med och påverka. Vi får brett utbyte av erfarenheter när vi ibland jobbar tillsammans i parprogrammering för högre kvalité. Jag trivs väldigt bra med det arbetssättet som denna typ av jobb medför, ett arbetssätt som ofta skapar varierande, utmanande och spännande arbetsuppgifter. – Det är bra människor runt omkring mig som betyder mycket för trivseln på arbetsplatsen. Jag tycker att man inte ska vara rädd för att lyfta problemen, skapa en dialog och ge varandra feedback – det är då man utvecklas. Med värme, högt i tak och en kultur som är väldigt jordnära så har vi alltid kul på jobbet.

P3.jpg

Sara Höglund, Testare

– Monitor är ett tryggt och bra företag som satsar framåt och då känns det kul. Tjänsten som testare är rolig och varierande. Ofta kvalitetssäkrar jag rättade programfel eller nyutvecklingar så att det fungerar som det ska innan det släpps till kund. Det är ett detektivarbete som kräver mycket tänkande och det gillar jag. Jag jobbar också väldigt nära utvecklare, specifikationsansvariga och andra parter i företaget vilket gör det till ett väldigt socialt yrke. – Det roligaste med mitt arbete är att få vara med att förbättra och förändra. Jag trivs också jättebra med mina kollegor. Det är alltid skratt och en härlig jargong. Att ha en öppen dialog och vara ärlig mot varandra tror jag är viktigt för en bra sammanhållning.

adrian2.jpg

Adrian Aptowitzer, Konsult

– Den ena dagen är inte den andra lik. I min roll på Monitor pendlar jag mellan skrivbordet och besök hos kund. Jag sysslar med implementering av MONITOR hos nya kunder samt utbildning och problemlösning. Mycket är också utlandsrelaterat. Utrymme för att utvecklas finns helt enkelt. Det är spännande och framför allt roligt att få perspektiv i ett så varierande arbete. – Jag tycker om mitt jobb. Monitor är en trygg arbetsgivare. Företaget är framgångsrikt och innanför väggarna är det nära till kunskap och mångårig erfarenhet. Det finns ingen begränsning på hur mycket man kan lära sig inom det vi gör, det mesta hänger på en själv. Mina kollegor är hjälpsamma och engagerade – vi har en bra stämning och positiv lagkänsla.

P1.jpg

Mia Eriksson, Support

– Det finns ett engagemang och en energi på det här företaget som jag verkligen tycker om. Det som jag gillar allra mest med Monitor är strävan att nå kundnöjdhet, hur vi engagerar oss och hjälper varandra till att hitta just de lösningarna. Det är den största anledningen till att jag trivs och tycker att det är extra kul att gå till jobbet. – Man behöver inte oroa sig för att det kommer bli en tråkig dag – det finns saker att göra. Förutom kundärenden finns interna utbildningar, webbkurser för kunder, områdesfördjupning, med mera. Som representant för Monitors support är det viktigt för mig att alltid göra mitt yttersta för att varje kund ska få rätt hjälp. Det bästa med mitt jobb är att jag lär mig något nytt varje dag.

P2.jpg

Niklas Oldeén, Teamchef Utveckling

– Jag är ursprungligen från Gävle, men flyttade direkt när jag fick chansen att börja i G5-projektet här på Monitor. En anledning är att jag föredrar att arbeta långsiktigt med en produkt i stället för konsultande. Att produkten i sig är komplex ger ändå utrymme att arbeta inom olika områden och därigenom få varierade arbetsuppgifter om man så önskar. Exempelvis kan man som utvecklare arbeta med både back-end och front-end. Huvudprodukten är en Windowsapplikation men vi har även webb- och mobilapplikationer. – Att vara en i Monitor-gänget och delaktig i utvecklingen av nästa generations affärssystem känns otroligt kul. Det är motiverande att arbeta med en produkt som ligger i framkant av sitt område. Här finns en bra blandning av seniora och juniora utvecklare. Sammanhållningen är mycket god och vi hjälper varandra att bli bättre.

Lediga tjänster

Vill du bli en av oss? Sedan starten har vi expanderat kraftigt och för att fortsätta denna expansion behöver vi bli fler. Här hittar du våra lediga tjänster. För att ansöka, vänligen se kontaktuppgifter under respektive tjänst.

Vi är alltid intresserade av personer med utbildning inom programmering, i synnerhet inom Microsoft .Net. Vi är även intresserade av personer med bred erfarenhet av affärssystemet MONITOR som kan tänka sig arbeta som utbildare/konsult eller på vår supportavdelning.

Vi tar gärna emot spontanansökningar. Skriv lite om dig själv, bifoga ditt CV och skicka till jobb@monitor.se

Sista ansökningsdag
Vi söker Monitors nya utvecklare! 30-okt-18