”MONITOR G5 motsvarar den funktionalitet som vi letade efter”

Hammar Maskin AB utvecklar och tillverkar mobil självlastande containerutrustning – känd som sidlastare eller simalift. Företaget har byggt upp gedigen erfarenhet sedan starten 1974 och är idag världsledande leverantör av sidlastare. All tillverkning sker i Sverige och produkten HAMMAR sidlastare har sålts i fler än 113 länder världen över. Hammar Maskin AB väljer nu att byta ut sitt nuvarande affärssystem Garp mot MONITOR G5. Skarp start är planerad maj 2018.

– Tidigare har vi enbart hanterat områden som inköp, ekonomi och eftermarknad i Garp. Resterande administration av olika processer har vi behandlat i hemmasnickrade Excel-lösningar. Anledningen till att vi bestämde oss för att byta affärssystem var att planeringen av verksamheten blev splittrad. Vi insåg att vi behöver ett system för att integrera alla processer för att kunna växa som företag, förklarar Marcus Johansson, Inköpschef på Hammar Maskin AB.

– Innan undersökningen av marknaden för affärssystemsleverantörer påbörjades så gjorde vi en del förberedelser. Det innebar en kartläggning av våra behov som sedan blev grunden till en kravspecifikation. MONITOR G5 motsvarar den funktionalitet som vi letade efter och har ett tilltalande gränssnitt med en känsla av användarvänlighet. Monitor erbjöd det mest kostnadseffektiva alternativet och det gjorde att vi valde MONITOR G5, säger Marcus.

– Projektplanen inleddes med genomgång av grunddata. Vi har gjort en grundlig rensning av nuvarande register och vid årsskiftet påbörjade vi närvaro- och arbetsstämplingen i MONITOR G5. Vi ska senare fortsätta med att utbilda alla användare i systemet innan planerad skarp start i maj. Relationen med Monitor har varit bra. Både säljare och projektledare från Monitor är lyhörda och fångar upp de behov som vårt företag har, avslutar Marcus.

Marcus Johansson
Inköpschef
Hammar Maskin AB

Läs mer om MONITOR G5


Om Hammar Maskin AB:
Hammar Maskin AB grundades 1974 och har sedan starten varit en dedikerad och specialiserad tillverkare av sidlastare främst till åkeribranschen. Alla kranar designas, tillverkas och är kvalitetskontrollerade i fabriken som ligger i Olsfors, mellan Borås och Göteborg. Företaget har cirka 100 anställda och levererar över 95 % av sin produktion till exportmarknader. Hammar Maskin AB har sedan år 2002 fått högsta kreditvärdighet samtliga år.