Reportage Monitor Användarseminarium 2017

TEXT/FOTO Emma Roman

För två veckor sedan återvände Monitor Användarseminarium till Elmia i Jönköping och veckan därpå till Kulturhuset Glada Hudik. Resultatet blev två välbesökta seminarier med sammanlagt 550 deltagare från 228 företag. För Monitors personal är seminariet årets höjdpunkt – det är då vi får möjlighet att möta våra kunder och ge dem ytterligare utbildning i olika områden i MONITOR.

Monitor stärker servicen ytterligare
Morgan Persson, VD på Monitor, inledde Monitor Användarseminarium 2017 genom att hälsa alla hjärtligt välkomna. Han informerade om hur det gångna året har utspelat sig efter lanseringen av MONITOR G5 den 29 september 2016. Sedan dess har MONITOR G5 installerats cirka en gång i veckan - vilket överensstämmer med den plan som vi upprättade innan lanseringen. Vi lägger ett stort fokus på utvecklingen av MONITOR G5.

Morgan fortsatte med förklara att Monitor Användarseminarium är till för att vi vill ytterligare spetsa er kompetens när det gäller ert sätt att använda MONITOR. Syftet är också att utbyta erfarenheter med andra MONITOR-användare och Monitorpersonalen.

Under seminariedagarna är personalen på plats för att göra sitt allra bästa för att alla deltagare ska kunna ta till sig så mycket kunskaper som möjligt. Morgan poängterade att det inte bara är i samband med seminariet som vi vill utbyta erfarenheter och support med våra kunder. På Monitors kontor i Malaysia har vi också under våren startat en lokal supportavdelning som ska supporta våra kunder i Asien, i första hand Malaysia och Kina. Han fortsätter förklara att detta innebär att vi avlastar Hudiksvallskontoret med den asiatiska supporten. Vårt supportteam i Malaysia kommer även att kunna assistera med kundsupport till Europa. Det här ett stort och viktigt steg för att stärka servicenivån till alla våra kunder – inte minst till er som finns här i Sverige.

Han understryker ytterligare genom att säga:
”De här investeringarna gör vi för att framtidssäkra MONITOR och ser till att MONITOR blir ett än mer effektivt verktyg för er. MONITOR har en stark ställning på marknaden men vi är inte nöjda, vi skall stärka den. Det gör vi genom att utveckla programvaran och utveckla vår service och support”, avrundade Morgan.

Nyheter och utbildning i två generationer av MONITOR
Utvecklingschef Stefan Olsson och marknadsansvarige Johan Holmsten lyfte det senaste i MONITOR G5. Vidare belystes större nyutveckling såsom att det finns två nivåer av spårbarhet och bättre överblick i projekthanteringen. De presenterade även ett axplock av smått och gott som är väldigt användbart i vardagen.

Stefan och Johan lämnade över till utbildaren Magnus Nilsson och utvecklaren Stefan Hylenius – föreläsarna för nyheter i MONITOR version 9.0. Trots den stora satsningen som vi gör för MONITOR G5 finns en rad olika förbättringar i MONITOR version 9.0. Alltså den sista versionen som innehåller större förändringar avseende funktioner och teknik.

Det var inte bara nyheter i de båda generationerna, utan också i minikurser. Nytt för detta seminarium var att vi erbjöd både utbildning i tidigare generationen av MONITOR och MONITOR G5. Vi vill från Monitors sida kunna erbjuda ett brett urval av minikurser under användarseminarierna. Under tre omgångar pågick fyra minikurser i tidigare generationen av MONITOR och parallellt pågick tre uppdelade minikurser i MONITOR G5 i Stora salen.

”Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda”
Olof Röhlander höll i en timmes föreläsning som var tankeväckande, rolig och inspirerande. Han poängterade bland annat att njutning är skilt från prestation. I det moderna samhället blir ofta njutning något som ska realiseras med en skapad upplevelse eller prestation. I själva verket är att kunna njuta en förmåga som vi kan applicera när som helst. Olof tillämpade det nya ordet ”njutarbeta”. 

Röhlander pratade också om ”Business With Pleasure”. Han menade att vi kan ha en stark tendens att skjuta upp våra liv – man lever för helgen. Vi kämpar och stretar, hämtar och lämnar, bär matkassar, sitter på långa möten, för att slutligen somna i soffan när dagen är slut. Vi glömmer att njuta av livet, vilket är något vi kan öva på.

En hög igenkänningsfaktor märktes bland åhörarna.

Kvällsaktivitet i Hudiksvall
Hela Kulturhuset fylldes under torsdagskvällen av deltagare och personal från Monitor för en avslappnande kväll tillsammans. Vi, tillsammans med Kulturhuset och krögaren Radjos, hade förvandlat seminarielokalen till en festlokal med dukning, blommor och levande ljus.

Så inleddes middagen av kvällens konferencier, Blossom, med sång och hög energi. Därpå välkomnades en överraskning upp på scenen: Monitor-bandet. Ett kärt återseende för många – deltagare likaväl som Monitorpersonal.

Vi fortsatte den härliga kvällen med prisutdelning av vår Instagram-tävling. De tre vinnarna blev Pia från Ultramare, Linda från Scandiaelevator och Manuel från Koenigsegg.

Vinnarna ställdes upp tillsammans som ett lag i en ny tävling under middagens ”Så ska de låta”. Vi kunde konstatera att när alla bidrar till att höja stämningen blir allt ”Så mycket bättre”. Särskilt när Peter Eriksson från Permascand, gjorde en fantastisk insats genom att framföra Jerry Lee Lewis gamla hit ”Great balls of fire”. Han gjorde succé!Åhörarmaterial och bilder
Här finns åhörarmaterial och bilder från seminariedagarna i Jönköping och Hudiksvall.

(Sidan på länken nedan är lösenordsskyddad med samma lösenord som till supportsidorna.)

Jönköping: http://www.monitor.se/kundwebb/seminar/2017/9/material-jonkoping-2017/

Hudiksvall: http://www.monitor.se/kundwebb/seminar/2017/9/material-hudiksvall-2017/