”MONITOR G5 innebär ett riktigt lyft både i utseende och i ökad prestanda”

Envikens Fjädrar tillverkar klena drag–, vrid–, tryck– och fasonfjädrar. De tillverkar även detaljer av tråd och pressade samt stansade detaljer av klena band. Envikens Fjädrar är MONITOR-användare sedan tidigare och är ett företag som gärna vill ligga i framkant. Därför väljer de nu att uppgradera till MONITOR G5.

– Efter att vi hade anmält vårt intresse till att uppgradera så fick vi snabb återkoppling. Monitor granskade vilka rutiner vi använde och ganska snabbt stod det klart att vi kunde köra igång med uppgraderingen, berättar David Holmberg, produktionschef på Envikens Fjädrar i Falun.

– MONITOR G5 innebär ett riktigt lyft både i utseende och i ökad prestanda. Man upplever att det är snabbare att arbeta i listor och rutiner då de är enkelt att anpassa efter behov. Det har blivit en stor skillnad. Vi är ett litet tillverkande företag och kör inte alla rutiner. Men jag tror att oavsett vilken typ av företag du har så kommer du få den hjälp du behöver av MONITOR G5, säger David.

– Vi har fått väldigt bra stöd av Monitor både under och efter uppgraderingen. Det känns att de lyssnar mycket på sina kunder, vilket gör att rutiner blir mer optimerade och lättare att arbeta i, avslutar David.

 


David Holmberg

Produktionschef
Envikens Fjädrar AB

Läs mer om MONITOR G5

Om Envikens Fjädrar:
Sedan början av 50-talet har Envikens Fjädrar tillverkat fjädrar i såväl korta som långa serier. Företaget finns i Falun där de har en anläggning för tillverkning av deras sortiment som erbjuder såväl drag- som tryck- och vridfjädrar, tråd- och banddetaljer. Inom alla områden finns en kunskap grundad på många års erfarenhet där deras affärsidé är att sälja och producera kundspecifika fjädrar och tråddetaljer. När det gäller högt specialiserade applikationer enligt kundens önskemål deltar de ofta i kundernas utvecklingsarbete. Envikens Fjädrar är en flexibel organisation som gör att de är en smidig samarbetspartner.