Nyheter i MONITOR 8.0

Här kan du läsa om de viktigaste nyheterna och förbättringarna i version 8.0 av MONITOR!

MONITOR 8.0 lanseras som "officiell version" under januari 2015.

Vi har även ett nyhetsbrev* till denna version som innehåller samtliga nyheter och förbättringar. Läs nyhetsbrev på denna sida

* Det krävs ett lösenord för att få tillgång till nyhetsbrevet (det är samma lösenord som används för inloggning till våra sidor under Support). Har du inte tillgång till det lösenordet, kontakta oss på telefon 0650-766 03 eller via e-post till support@monitor.se.

Förbättrat användargränssnitt

Vi har gjort många förbättringar i användargränssnittet och gett det ett ”facelift” för mer modernt utseende. Bl.a. har vi bytt ut alla ikoner och symboler till mer högupplösta dito i fler färger. Några fler av de större förändringarna i användargränssnittet är listade nedan:

  • Nytt inloggningsfönster där det också går att välja företag
  • Genväg till MONITOR Beslutsstöd på menyn
  • Hjälpen har fått en synlig sökväg för varje avsnitt som visas och den finns även webbaserad
  • Möjlighet att välja mellan ett antal fördefinerade bakgrundsbilder i programfönstret
  • Sökfält för rutiner på menyn
  • Dra-och-släpp externa dokument direkt från rutin Uppdatera dokumentsökvägar för koppling i annan rutin (ingår i tilläggsfunktionen Dokumenthantering)

Servicehantering

För företag som utför service på levererade produkter lanserar vi tilläggsfunktionen Servicehantering, som omfattar att planera service, sprida information om service och avrapportera service. Servicehantering hanterar installationer, garantiåtaganden såväl som akut- och planerad service. Det finns stöd för situationer då servicen utförs hos kund eller på plats hos det egna företaget, samt service utförd av samarbetspartners. Vi har också vidareutvecklat den mobila applikationen MONITOR Mobile, så att tekniker ute på fältet enkelt ska kunna planera och avrapportera sina servicearbeten. Produktregistret får också utökad funktionalitet för att stödja servicehantering (se nedan).

Flexibel artikelimport

Det finns en ny flexibel rutin för artikelimport. Den kan t.ex. användas om artiklar eller stycklistor ska importeras från CAD-system eller när en kund förser oss med en textfil med nya artikelnummer. Det är enkelt att konfigurera i vilken ordning data i textfilerna ska ligga för att rätt fält ska bli ifyllda i artikelregistret. Dessa konfigurationer kan sedan sparas som mallar för olika textfiler.

Förbättrat produktregister

Produktregistret har blivit förbättrat för att stödja servicehantering. Bland annat finns nu funktioner för att utföra ägarbyten, lagra mätarställningar och se gamla mätarställningar. Det går att se alla aktuella och gamla avvikelser som registrerats och det går att se hur olika serienummer har byggts ihop till en sammansatt produkt. Serienummer kan nu skapas både från inköpsorder och kundorder.

8D-rapporter i avvikelsehanteringen

Förbättringar har gjorts i avvikelsehanteringen vilket medför att det nu går att göra egna konfigurationer för s.k. 8D-rapporter.

Prestandaförbättring av nettobehovskörningar

Förbättringar och optimeringar av programkoden har gjorts i Nettobehovskörning samt Nettobehovskörning tillverkningsprognos, för att öka prestandan i dessa rutiner.

Ny och billigare licens för enbart arbetsstämpling

Vi inför en ny och billigare användarlicens för de användare som enbart gör arbetsstämplingar i MONITOR. En användare som har denna licens kommer åt följande rutiner i MONITOR: Orderfråga, Avrapportering material, Utskrift pallflagga, Artikelfråga, Registrera avvikelse, Stämplingsterminal samt Dokumentvisning.

Kassarabatt

Förbättrat stöd för kassarabatter har införts i utbetalnings- och inbetalningsrutiner. Det går att ange antal dagar kassarabatt samt procentsats för kassarabatt på betalningsvillkor. Det går även att ange respittid för kassarabatt vid inbetalning.

Ny funktionalitet i MONITOR Mobile

MONITOR Mobile* har fått stöd för att planera och avrapportera serviceorder, så att även servicetekniker ute på fältet ska kunna rapportera sina arbeten. Rapporteringen i mobilapplikationen uppdateras direkt i MONITOR. Vidare har vi infört stöd i appen för att attestera leverantörsfakturor. Gränssnittet har även blivit förbättrat. Det finns nu även stöd för Windows Phone (förutom iOS och Android som det finns stöd för sedan tidigare).

* MONITOR Mobile är en tilläggsprodukt till MONITOR som köps separat.

Ny funktionalitet i MONITOR Beslutsstöd

Vi lanserar tre nya tilläggsvyer* till MONITOR Beslutsstöd. Det är vyerna Säljstödsaktiviteter, Offerter samt Kundstatus. Det går nu att sortera på Antal i diagrammet i vyn Försäljningsstatistik. Det går nu att visa Ackumulerat belopp som en egen stapel i diagram.

* Tilläggsvyer köps separat till MONITOR Beslutsstöd.