× Start Minikurser Support Program Info Anmälan Kontakt

Den 14 september i Jönköping och 21–22 september i Hudiksvall kommer vi att hålla vårt årliga seminarium för att ge utbildning och visa nyheter i MONITOR. Oavsett om det gäller nuvarande version av MONITOR eller MONITOR G5, har du möjlighet att gå kurser och ta del av nyheter i båda systemen. 

Seminarierna inleds som vanligt av Morgan Persson, VD på Monitor, för att berätta om framtiden för både den nuvarande versionen av MONITOR och MONITOR G5.

Därefter presenteras nyheter i MONITOR version 9.0 och MONITOR G5. Som deltagare på vårt seminarium har du möjlighet att delta på flera minikurser och i år har vi ett brett utbud av valmöjligheter. I Jönköping är programmet lite kortare, där väljer du två av fem valbara minikurser. I Hudiksvall har du möjlighet att delta på tre av sju valbara minikurser. Läs mer om minikurserna nedan.

Minikurser

I år har du som deltar på seminariet i Hudiksvall möjlighet att välja mellan sju olika minikurser. I Jönköping finns det fem valbara minikurser. Du anger själv i anmälningsformuläret vilka minikurser du vill delta på. Nedan ser du en kort beskrivning av samtliga minikurser för att kunna göra dina val.

OBS! Minikurser som är märkta med en stjärna (*) är inte valbara i Jönköping. Samt minikurser märkta med en  avser kurser i MONITOR G5.

Förslag utan handpåläggning*
Vill du komma igång med Nettobehovskörning eller är du den som vill ta den till nästa nivå? Vi tar i den här kursen upp planeringsparametrarna på en artikel och hur de påverkar förslagen som skapas av Nettobehovskörningen. Med rätt parametrar på våra artiklar kan vi frisläppa förslagen utan handpåläggning. (Inte valbar i Jönköping)
MONITOR G5: Ekonomi*
Är du nyfiken på att se nya funktioner och skillnader vad gäller ekonomi i MONITOR G5? Vi kommer att gå igenom redovisningsmodulen i MONITOR G5 och belysa de förbättringar som har gjorts i exempelvis redovisningsrapporter, EFH, projekt och mycket mer.
(Inte valbar i Jönköping)
Moms och nya betalsätt
Vill du göra Intrastat, periodisk sammanställning och momsrapport elektroniskt? Den här kursen ger information om hur du sätter upp en elektronisk överföring av Intrastat för handel inom EU samt periodisk sammanställning och momsdeklaration till skatteverket. Vi kommer också gå igenom de nya betalformatet ISO och SEPA så att du kan skicka utländska betalningar via fil.
MONITOR G5: Produktion/Logistik
I den här minikursen går vi igenom skillnader och förbättringar i ett vardagligt arbetsflöde i MONITOR G5 – alltifrån beredning till kundorder. Upplev vardagsnyttan. Och det bästa av allt – du kommer att känna igen dig.Statistik är aldrig tråkigt i MONITOR
Bra statistik hjälper till att prioritera rätt när det gäller beslut och åtgärder. Det vi kan mäta kan vi förbättra. Statistik ska inte tas fram för statistikens egen skull. Vi går igenom praktiskt hur du får ut användbar statistik ur Monitor i hela flödet.

MONITOR G5: Uppgradering
Hur går en uppgradering till MONITOR G5 till? Vilka förberedelser kan ni som kund göra själva redan nu? I denna minikurs visar vi stegen i hur en uppgradering går till och hur mycket tid och resurser ni själva behöver lägga på projektet. Kursen riktar sig främst till systemadministratörer och Monitoransvariga men också till dig som är intresserad av hur en uppgradering går till i praktiken.
Inköparens systemansvar
Vad är vårt systemansvar som inköpare för att säkerställa att företaget får de leveranser vi ska ha? Denna kurs syftar till att visa det man bör kunna och göra i systemet för att företaget ska kunna hantera inköp på ett kompetent och godkänt sätt. Från att skicka en inköpsorder till att göra uppföljningar av våra inköp.

Supporthörna

I båda städerna kommer delar av vår supportavdelning finnas på plats så att du som besökare kan ställa frågor eller diskutera just dina behov med vår personal. Även personal från vår utvecklingsavdelning finns representerad och visar upp olika funktioner till MONITOR. Dessutom finns våra duktiga utbildare och säljare på plats.

Preliminärt program

JÖNKÖPING 14 SEPTEMBER

 

HUDIKSVALL 21–22 SEPTEMBER

 

 

Gästföreläsare i Hudiksvall

Han röstades fram till Årets talare i Sverige 2011 och 2015. Han har enligt Dagens Industri varit den mest bokade talaren i svenskt näringsliv de senaste åren. Han var dessutom nominerad till priset Årets talare 2016. Han heter Olof Röhlander.

Olof Röhlander är norrlänningen som sadlade om från elitspelare i pingis till en prisbelönt professionell föreläsare, utbildare, licensierad mental tränare och certifierad coach. Hans föreläsningar handlar om kommunikation, teamwork och hur vi bättre kan samarbeta i våra organisationer för att både ha roligare och nå våra gemensamma mål.

Under seminariet i Hudiksvall får ni möta honom under en timmes gästföreläsning.

Praktisk information

JÖNKÖPING

Tidpunkt
Kl. 08:30 på torsdagen den 14 september kan man registrera sig och fika. Den första gemensamma punkten på programmet är kl. 09:00. Dagen avslutas kl. 15:30.

Plats
ELMIA Kongress- och Konserthus, Elmiavägen 11, 554 54 JÖNKÖPING. För mer info www.elmia.se

Trådlöst nätverk
Alla seminariedeltagare har tillgång till trådlöst nätverk.

Parkering
ELMIA har mycket goda parkeringsmöjligheter (mot avgift) i anslutning till entrén till konferenslokalerna.

Pris
3500 SEK per deltagare inkl. lunch och fika.

Sista anmälningsdag
Torsdagen den 31 augusti.


 

HUDIKSVALL

Tidpunkt
Vi börjar kl. 09:30 på torsdagen den 21 september med registrering och fika. Den första gemensamma punkten på programmet är kl. 10:00. Seminariet pågår sedan under två dagar och avslutas fredagen i samband med lunchen kl. 12:00.

Plats
Kulturhuset Glada Hudik (f.d. Folkets Hus), Rådhusgatan 2, 824 30 Hudiksvall. 

Trådlöst nätverk
Alla seminariedeltagare har tillgång till trådlöst nätverk.

Parkering
Kommunal parkering (mot avgift) finns i stora delar av Hudiksvall, dock tidsbegränsad. Fri parkering finns på Kotorget ca 100 m norr om Kulturhuset Glada Hudik.

Boende
OBS! Nu är alla rum den 21 september på samtliga tre hotellen vi har samarbete med fullbokade. Vill du själv boka övernattning någon annanstans går det självklart bra. 

Pris
4500 SEK per deltagare inkl. lunch, middag med underhållning och fika.

Sista anmälningsdag
Torsdagen den 31 augusti.

Anmälan Monitor Användarseminarium 2017

Anmälan är stängd

Har du frågor?

Har du praktiska frågor eller funderingar om seminariet så kontakta seminarieansvarig Emma Roman.

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, därefter skickas ett ordererkännande. 

Seminarieansvarig

 +46 (0) 650 766 31
 emma.roman@monitor.se

Copyright © Monitor ERP System AB