"Med MONITOR kommer vi att få överskådlighet"

Brodit AB utvecklar och tillverkar produkter för montering av kommunikationsutrustning i fordon. Företaget byter nu ut sitt nuvarande affärssystem Garp mot MONITOR affärssystem. De har köpt totalt 36 användarlicenser till sin produktionsenhet i Karlsborg och skarp start planeras i maj.

- De var när jag började på Brodit för ungefär ett år sedan som jag insåg att vi saknade ett ordentligt verktyg för planering. Ett sådant verktyg var jag van vid mitt tidigare jobb där vi arbetade dagligen i MONITOR affärssystem och det är främsta skälet till att vi gör någonting åt situationen. Vi hade två alternativ – antingen köra vidare på Garp eller gå på mina referenser och erfarenheter av MONITOR, förklarar Gunnar Pettersson, produktionschef på Brodit.

- Efter att ha gästat två företag som kör Garp beslöt vi att köra på MONITOR affärssystem. Genom mina referenser vet jag att systemet fungerar bra. Vi kommer att få bättre koll på produktionen, få kostnadsunderlag samt överskådlighet över det som händer, förklarar Gunnar.

- Brodit har tidigare saknat komponenter som exempelvis beredning för att skapa ett grundligt underlag för produktionsplaneringen. Hittills har vi skapat arbetsrutiner och samlat olika flöden i Excel som nu ska konverteras till MONITOR. Projektet är i full gång, strukturer håller på sättas upp och mycket har börjat falla på plats. Med MONITOR kommer vi att få överskådlighet över det som händer från produktion och kostnadsunderlag till redovisning. Men det största är naturligtvis planeringsbiten, det har vi saknat, avslutar Gunnar.

undefined
Gunnar Pettersson
Produktionschef
Brodit AB

Läs mer om Monitors produkter


Brodit utvecklar och tillverkar justerbara hållare och produkter för montering av kommunikationsutrustning i fordon. Brodit startades år 1983 och finns belägen i Karlsborg, Västergötland. Sedan dess har det tagits fram flera tusen olika modeller av lösningar för i stort sett alla världens bilar. De enkla monteringarna är företagets ledstjärna, samt att slippa borra eller på annat sätt förstöra bilens inredning. Företaget har 108 anställda, är marknadsledande i Skandinavien och de exporterar till ett 30-tal länder. Kunderna finns inom bil- och telefackhandeln.