Nyheter i MONITOR 8.1

Här kan du läsa om de viktigaste nyheterna och förbättringarna i version 8.1 av MONITOR!

MONITOR 8.1 lanseras som "officiell version" under november 2015.

Vi har även ett nyhetsbrev* till denna version som innehåller samtliga nyheter och förbättringar. Läs nyhetsbrev på denna sida

* Det krävs ett lösenord för att få tillgång till nyhetsbrevet (det är samma lösenord som används för inloggning till våra sidor under Support). Har du inte tillgång till det lösenordet, kontakta oss på telefon 0650-766 03 eller via e-post till support@monitor.se.

Maskinintegration

Vi har utvecklat tilläggsfunktionen Maskinintegration för dig som vill integrera dina maskiner direkt till MONITOR. MONITOR Maskinintegration är ett system för automatisk rapportering av färdiga detaljer i maskiner i produktionen och uppföljning av utnyttjandegrad av maskiner. Den direkta integrationen ger er många fördelar som t.ex.:

  • Trovärdiga efterkalkyler
  • Förbättrad maskinbevakning (lönsamma/olönsamma maskiner)
  • TAK/OEE redovisning
  • Kontroll av lönsamheten
  • Enklare rapportering för operatörer
  • Bättre uppföljning av produktionsgrupp, stopporsaker och anställd

Är Maskinintegration intressant för er? Kontakta vår säljavdelning på telefon 0650-766 00 eller via e-post sales@monitor.se.

Rapportera mätdata

För er som behöver rapportera mätdata har vi utvecklat funktionalitet för detta i avrapporteringsrutiner i Tillverkningsmodulen samt i Stämplingsterminalen. När man rapporterar en operation där det finns mätpunkter som registrerats i rutinen Beredning, så finns det ett rapporteringsfönster för att ange mätdata på operationsraden i avrapporteringsrutinerna i MONITOR.

Plockplats per produktionsgrupp

Om man tillämpar plockplats i systemet så finns nu stöd för att, per produktionsgrupp, ange från vilken lagerplats materialet ska tas ut. Vid varje materialuttag kontrolleras om produktionsgruppen har någon angiven lagerplats. I så fall ska lagerplatsen/lagerplatserna användas för materialuttaget. Detta ger dig en bättre uppföljning av lagersaldon.

Variabel mottagningskontroll

Nu är det möjligt att använda en variabel mottagningskontroll. Då kan du ange med vilket intervall mottagningskontroll ska genomföras, hur många detaljer som ska kontrolleras m.m. Detta kan styras per leverantör eller artikel.

Packlista för exportfrakter

Vi har utvecklat rutiner för att kunna skapa detaljerade packlistor med information om bl.a. sändningsnummer, containernummer, kollistorlek, kollivikt, statistiskt varunummer och ursprungsland. Dessa packlistor kan sedan användas vid export och tull.

Avtalshantering

Vi har infört Avtalshantering för Inköp och Försäljning för att kunna registrera avtal elektroniskt och ha dem sökbara i affärssystemet. De avtal som ska registreras i dessa nya rutiner är avtal som inte ryms inom ramorder och serviceavtal, till exempel hyresavtal, städavtal osv.

Internredovisning

I Internredovisningen har vi bland annat utvecklat stöd för att registrera olika varianter av konteringar för avvikelser vid kontering av lagerlogg. Det går även att ange flera intervall av övriga villkor för konteringssätten.

Nya språk

MONITOR är nu även översatt till danska och lettiska.