Nu är datum fastställda för MONITOR-kurserna under våren 2014. Kurserna hålls i Tidaholm och Hudiksvall. Välkommen att boka den/de kurser du är intresserad av.

Se mer info och boka här!

Det har kommit ut nya routingkoder igen för DSV Road. Dessa koder började gälla 2013-12-18.

I kommande MONITOR version 07.05.05 är de nya routingkoderna med.

I nuvarande version 07.05.04 och tidigare versioner får man lägga in koderna manuellt, via filen DSV_Routing.csv som kan laddas ned under Kundwebb -> Support -> Instruktioner och filer. På den sidan är det även beskrivet hur koderna ska läggas in i MONITOR.

Det börjar bli dags att byta bokföringsår, scheman och göra inventering. Vi har dokument som beskriver dessa rutiner. Dokumenten ligger under menyn Kundwebb -> Support -> Årsbytesrutiner.

Direktlänkar till dokumenten:

pdf_icon_32x32Nytt bokföringsår/kalenderår
pdf_icon_32x32Lathund för inventering

Vi släpper nu version 7.5.4 av MONITOR!

Med denna version är MONITOR i fasen ”Officiell release”. Begreppet Officiell release är nytt fr.o.m. version 7.5 och innebär att både svenska och utländska kunder med standardsystem av MONITOR samtidigt kan uppdatera till senaste release.

Du kan beställa en uppdatering till senaste version 7.5.x på sidan: Kundwebb -> Support -> Uppdateringar -> Beställa uppdatering, licenser, FTP-konto eller MONITOR Update-konto.

Om du har anpassningar i ditt system kommer du efter beställning av uppdateringen att få information av vår support om dina anpassningar är klara för uppdatering till version 7.5.

Titta gärna i ändringsloggen, för att se vad som är ändrat i just denna version. Ändringsloggen hittar du på sidan Kundwebb -> Support -> MONITOR Ändringslogg, där kan du även hitta ändringsloggar för tidigare versioner.

Läs även om nyheterna i MONITOR version 7.5.

narkoslide

Släpvagnstillverkaren Närko valde affärssystemet MONITOR. Projektet har precis startat och inom kort kommer de att använda systemet i skarp drift.  

– Innan vi bestämde oss för vilket affärssystem vi skulle välja genomgick vi en längre process, där vi utvärderade 5 olika system och MONITOR var ett av dessa. Till slut blev valet självklart då MONITOR bäst motsvarade den kravspecifikation vi hade satt upp. Vi såg att systemet passade oss och följde vår tillverkning med monteringslinjer, komponenter, reservdelningsförsäljningen och servicebiten, berättar Mats Söderback, vice VD på Oy Närko Ab.

– Vi fick tidigt intrycket av att Monitor ERP System verkar ha många nöjda kunder och att just kundnöjdheten är något de prioriterar, vilket avspeglar sig i systemet, fortsätter Mats.

– Vi uppskattar att systemet finns på både svenska och finska vilket underlättar användandet av MONITOR i koncernen. Användarvänligheten och logiken i systemet är riktigt bra. Många färdiga rapporter finns i systemet och det finns många olika urval. Vi har även fått ett bra bemötande från Monitors personal som vi upplever som engagerade och kunniga, avslutar Mats.

Mats Söderback
Vice VD
Oy Närko Ab

Om Närko:
Oy Närko Ab grundades på 1950-talet i Finland. De utvecklar, tillverkar och marknadsför släpvagnar av hög kvalitet på ett enkelt, snabbt och flexibelt sätt. Med kontinuerlig produktutveckling och strävan till att alltid finna nya, ännu bättre lösningar kan Närko erbjuda högkvalitativa produkter ur sitt eget sortiment.