swepart-wide

SwePart Verktyg AB är en av Skandinaviens ledande verktygstillverkare med Europas ledande fordonsindustrier som kunder. SwePart har använt MONITOR sedan juni 2012.

- Vi behövde antingen uppgradera Jeeves eller byta affärssystem och vi valde att byta. Valet föll på MONITOR för att det är kompetent, kostnadseffektivt och användarvänligt, säger Per Josefsson, Business Controller på VerktygsAllians i Hässleholm AB (SweParts moderbolag).

Rekordsnabb implementation

- Från projektstart till skarp drift tog det två månader, berättar Per. Två duktiga konsulter från MONITOR genomförde implementationen samt att jag själv ägnade stor del av min arbetstid till detta. I projektgruppen ingick 5-6 personer och nu använder 14 personer MONITOR dagligen, samt 14 terminaler i verkstaden. MONITOR används för hela verksamheten; försäljning, produktion, inköp, lager och ekonomi. I projektet har vi faktiskt inte använt så många konsulttimmar som vi budgeterat för, fortsätter Per.

De stora skillnaderna jämfört med tidigare är, enligt Per, att MONITOR är väldigt visuellt för användarna. Informationen finns där och användarna behöver inte skapa egna Excelark med den information de vill ha. Dessutom har MONITOR ett mycket bra planeringsverktyg och bra stöd för projektuppföljning.

- Nu ska vi lära oss mer om hur MONITOR fungerar, finjustera parameterinställningar och lära oss planeringsverktygen i MONITOR ännu bättre, avslutar Per.

Om SwePart Verktyg AB

SwePart Verktyg i Tyringe är en av Skandinaviens ledande verktygstillverkare. Bolaget bildar tillsammans med övriga bolag inom affärsområdet automotive en komplett tillverkningskedja för framställning av verktyg avsedda för produktion av främst karossdelar. Kunderna utgörs bl.a. av några av Europas ledande inom fordonsindustrin såsom BMW och Volvo.

Bolaget har 45 anställda och har en omsättningen på ca 80 Mkr.

Monitor Användarseminarium 2012 i Borås

Monitor Användarseminarium 2012 i Hudiksvall